Over Dion

Dion Staring (Arnhem, 9 juni 1978) kwam pas op 18-jarige leeftijd via het fitnessen in aanraking met vechtsport. Al snel bleek hij een geboren free fighter te zijn: reeds na enkele wedstrijden schopte hij het tot Nederlands kampioen. Toen hij als 20-jarige aan de slag ging bij de Luchtmobiele Brigade, verdween het vechten naar het tweede plan. Echter niet voor lang, want de ring bleef trekken.

Als professioneel kooivechter knokte hij zich in het Verenigd Koninkrijk vervolgens in de kijker van Team Golden Glory. In 2012 maakte hij via Alistair Overeem de overstap naar de MMA-professionals van de Blackzillians in Miami. Na een succesvolle periode in Amerika keerde hij terug naar Nederland waar hij in training ging bij Mike’s Gym van Mike Passenier.

Zijn altijd noeste trainingsarbeid leidde tot grote successen. In 2011 werd hij Nederlands kampioen zwaargewicht WFCA. Bij diezelfde bond werd hij een jaar later tot wereldkampioen gekroond. In 2014 en 2015 werd Dion uitgeroepen tot wereldkampioen van de Kroatische organisatie FFC.

Mixed Martial Arts

MMA is hard op weg de grootste vechtsport ter wereld te worden. Bij de sport, met wortels in Griekenland, Japan en Brazilië, worden vechtsporten als Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen met elkaar gecombineerd. Bij MMA mag zowel staand als op de grond gevochten worden. Waar MMA-vechters in de beginjaren vooral gespecialiseerd waren in één sport, beheerst de huidige generatie meerdere stijlen; met name kickboksen, worstelen en Braziliaanse Jiu Jitsu.

Eén van de grootste misverstanden omtrent MMA is dat alles toegestaan zou zijn. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van, want in dat geval zou het geen sport genoemd kunnen worden.

Een partij bestaat uit drie ronden van vijf minuten; kampioensgevechten uit vijf ronden. Partijen kunnen gewonnen worden door middel van Knock Out (KO), Technische Knock Out (TKO) op voorspraak van jury of ringarts, opgave door de tegenstander (Submission) of na jurybesluit (op punten).

Braziliaanse Jiu Jitsu

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) richt zich op grappling, waarbij de nadruk ligt op grondvechten. Doel is om een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk ‘afklopt’. BJJ is gebaseerd op Jiu Do, een variant van het traditionele Japanse Jiu Jitsu. Met de juiste technieken en bewegingen kan een kleinere en zwakkere persoon het winnen van een grotere en sterkere aanvaller.

Braziliaanse Jiu Jitsu is in Nederland nog niet zo bekend, maar wint wereldwijd in sneltreinvaart aan populariteit. BJJ wordt beoefend als zelfverdediging, maar ook tijdens speciale grappling- of MMA-toernooien. Sparren en het continu herhalen van de oefeningen zijn de belangrijkste ingrediënten van de trainingen.

Het graduatiesysteem is anders dan in de meest andere disciplines. De leraar bepaalt op welk niveau de leerling zich bevindt. Daarnaast telt BJJ minder gordels dan het traditionele Jiu Jitsu.

7345c80f-a63d-4e47-a7ae-f3769fc6e782

Pads

Bij Dion Staring’s Gym ben je ook voor pads aan het juiste adres. Het is een pittige training waarbij het er doorgaans erg fanatiek aan toe gaat. Tijdens bokszaktrainingen, geschikt voor zowel recreanten als gevorderde vechtsporters, werk je gedurende een uur met name aan je algehele fitheid, conditie en de versterking van je spieren. Pads training is dynamischer dan de bokszak trainingen. 

Je maakt vooral gebruik van technieken uit het kickboksen en Muay Thai (Thaiboksen). Omdat je die technieken uitsluitend op een bokszak toepast, is de kans op blessures of verwondingen nihil. Bijkomend voordeel? Na afloop van de training ben je helemaal vrij van stress. Die heb je volledig van je af geslagen en getrapt!

Bokszaktraining, kickboksen, grapplen of mma.

Kom langs voor een proefles.

 

 

 

Ma.

Di 

 

 

 

 

10:00 –  11:00  

don

Vrij

10:00 – 11:15    11:00 – 12:00   

zat

zon

11:00 – 12:00  

09:30 – 10:30  

 

 

 

 

Prijzen

Wat kost het?

Abonnement per maand.
1 uur per week € 28,50
2 uur per week € 34,-
Onbeperkt € 44,-
Losse les € 14,-
Abonnement per 3 maanden
1 uur per week € 69,50
2 uur per week € 90,-
Onbeperkt € 116,-
10 rittenkaart € 82,50
Cash betalen is alleen mogelijk bij een abonnement per 3 maanden. Inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 15.-

Foto’s

Een greep uit onze foto’s

Beste sporter,

Gelukkig heeft het kabinet weer besloten dat de sportscholen vanaf zaterdag 15 januari weer open mogen. Vanaf zondag zullen wij ook meteen weer van start gaan met de trainingen. 

Nog wel geld de QR code bij binnenkomst maar verder mogen wij zonder 1,5m alle trainingen voortzetten.

Zondag 09:30 bokszak/pads

Maandag.     18:30 techniek

Dinsdag        10:00 Bokszaktraining 

                      18:30 techniek

                      20:30 grapplen 

Donderdag 10:00 Zen boksen 

                     18:30 Bokszaktraining 

                     20:30 mma 

Vrijdag.         18:30 Padstraining 

Spelregels voor sport

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:

  • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Er zijn uitzonderingen. 
  • Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in de kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
  • Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan. Topsporters en topsportcompetities zijn uitgezonderd.
  • Bij binnen en buiten sporten is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor amateursport. En voor de professionele sport.
  • Sportkantines zijn alleen open voor afhaal.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
  •  
Met vriendelijke groet,
 
Dion Staring

Shakes en Pre work

out in de sale!!

diverse smaken:

2 kg Whey voor €25,- 

Pre work out, Fat burner en Bcaa. €15,- 

 

Vondellaan 121
6824 NC Arnhem
Nederland

dfstaring@gmail.com

Homepage