Over Dion

Dion Staring (Arnhem, 9 juni 1978) kwam pas op 18-jarige leeftijd via het fitnessen in aanraking met vechtsport. Al snel bleek hij een geboren free fighter te zijn: reeds na enkele wedstrijden schopte hij het tot Nederlands kampioen. Toen hij als 20-jarige aan de slag ging bij de Luchtmobiele Brigade, verdween het vechten naar het tweede plan. Echter niet voor lang, want de ring bleef trekken.

Als professioneel kooivechter knokte hij zich in het Verenigd Koninkrijk vervolgens in de kijker van Team Golden Glory. In 2012 maakte hij via Alistair Overeem de overstap naar de MMA-professionals van de Blackzillians in Miami. Na een succesvolle periode in Amerika keerde hij terug naar Nederland waar hij in training ging bij Mike’s Gym van Mike Passenier.

Zijn altijd noeste trainingsarbeid leidde tot grote successen. In 2011 werd hij Nederlands kampioen zwaargewicht WFCA. Bij diezelfde bond werd hij een jaar later tot wereldkampioen gekroond. In 2014 en 2015 werd Dion uitgeroepen tot wereldkampioen van de Kroatische organisatie FFC.

Mixed Martial Arts

MMA is hard op weg de grootste vechtsport ter wereld te worden. Bij de sport, met wortels in Griekenland, Japan en Brazilië, worden vechtsporten als Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen met elkaar gecombineerd. Bij MMA mag zowel staand als op de grond gevochten worden. Waar MMA-vechters in de beginjaren vooral gespecialiseerd waren in één sport, beheerst de huidige generatie meerdere stijlen; met name kickboksen, worstelen en Braziliaanse Jiu Jitsu.

Eén van de grootste misverstanden omtrent MMA is dat alles toegestaan zou zijn. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van, want in dat geval zou het geen sport genoemd kunnen worden.

Een partij bestaat uit drie ronden van vijf minuten; kampioensgevechten uit vijf ronden. Partijen kunnen gewonnen worden door middel van Knock Out (KO), Technische Knock Out (TKO) op voorspraak van jury of ringarts, opgave door de tegenstander (Submission) of na jurybesluit (op punten).

Braziliaanse Jiu Jitsu

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) richt zich op grappling, waarbij de nadruk ligt op grondvechten. Doel is om een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk ‘afklopt’. BJJ is gebaseerd op Jiu Do, een variant van het traditionele Japanse Jiu Jitsu. Met de juiste technieken en bewegingen kan een kleinere en zwakkere persoon het winnen van een grotere en sterkere aanvaller.

Braziliaanse Jiu Jitsu is in Nederland nog niet zo bekend, maar wint wereldwijd in sneltreinvaart aan populariteit. BJJ wordt beoefend als zelfverdediging, maar ook tijdens speciale grappling- of MMA-toernooien. Sparren en het continu herhalen van de oefeningen zijn de belangrijkste ingrediënten van de trainingen.

Het graduatiesysteem is anders dan in de meest andere disciplines. De leraar bepaalt op welk niveau de leerling zich bevindt. Daarnaast telt BJJ minder gordels dan het traditionele Jiu Jitsu.

7345c80f-a63d-4e47-a7ae-f3769fc6e782

Pads

Bij Dion Staring’s Gym ben je ook voor pads aan het juiste adres. Het is een pittige training waarbij het er doorgaans erg fanatiek aan toe gaat. Tijdens bokszaktrainingen, geschikt voor zowel recreanten als gevorderde vechtsporters, werk je gedurende een uur met name aan je algehele fitheid, conditie en de versterking van je spieren. Pads training is dynamischer dan de bokszak trainingen. 

Je maakt vooral gebruik van technieken uit het kickboksen en Muay Thai (Thaiboksen). Omdat je die technieken uitsluitend op een bokszak toepast, is de kans op blessures of verwondingen nihil. Bijkomend voordeel? Na afloop van de training ben je helemaal vrij van stress. Die heb je volledig van je af geslagen en getrapt!

Bokszaktraining, kickboksen, grapplen of mma.

Kom langs voor een proefles.

 

Ma 

 

 

DI

 

 

Woe

 

19:00 Kickboksen

 

 

18:30 – 19:30.   Kickboksen

19:30 – 21:00.   Grapplen

 

19:00 – 20:00 Kickboksen

 

Don

 

 

 

Vrij

10:00 – 11:15    Zen boksen

18:30 – 19:30  Bokszaktraining

19:30 – 20:30  Mma 

 

18:30 – 19:30. Open mat 

Zon

  09:30 – 10:30  Techniek/bokszaktraining

 

 

 

 

Prijzen

Wat kost het?

 

Abonnement per maand.
1 uur per week € 32,50
2 uur per week € 40,-
Onbeperkt € 50,-
   

 

 

Abonnement per 3 maanden
2 uur per week € 110,-
Onbeperkt € 135,-
   

Losse les of 10 rittenkaart

10 rittenkaart

Losse les

€ 110,-

€ 20,-

Cash betalen is alleen mogelijk bij een abonnement per 3 maanden. Inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 15.-

Foto’s

Een greep uit onze foto’s

Kom mee trainen met een gratis proefles. 

Word nu lid en ontvang een gratis shake of bidon drinkfles en een supplement (keuze uit prework out/Fat burner/ Vitamix*) 

Vondellaan 121
6824 NC Arnhem
Nederland

dfstaring@gmail.com

     

    Homepage