Biografie

Sport jij voor je plezier, je gezondheid of om te ontspannen? Heb je ook nog een doel voor jezelf of werk je aan een gezonde leefstijl? Laat mij je helpen, jouw doel is mijn missie!

Ik zal mezelf even voorstellen:

Mijn naam is Dion Staring en sporten is altijd mijn passie geweest. Op 18-jarige leeftijd kwam ik via fitness in aanraking met (de) vechtsport. Al snel bleek ik een geboren ‘fighter’ te zijn. Na enkele wedstrijden schopte ik het al tot Nederlands kampioen.

Toen ik als 20-jarige aan de slag ging bij de landmacht, werkzaam bij de Luchtmobiele Brigade, verdween de topsport iets naar de achtergrond. Echter niet voor lang, want de topsport bleef me trekken.

Door mijn jarenlange intensieve trainingen als succesvol topsporter, trainde ik onder andere in Thailand, Brazilië, Amerika, Hong Kong en Japan. Daar bouwde ik een enorme kennis op. kracht, cardio, fitness en vechttrainingen zijn mijn specialisatie geworden. met betrekking tot voeding heb ik veel ervaring en kan ik je helpen met de juiste voedingsmethodes, want goede voeding is net zo belangrijk als sporten. Als personal trainer deel ik graag al mijn opgedane kennis met jou!

Opgeven is voor mij geen optie en mijn doorzettingsvermogen en een winnaars mentaliteit hebben me grote successen gebracht.

In 2011 werd ik zwaargewicht WFCA. Bij dezelfde bond werd ik een jaar later tot wereldkampioen gekroond. In 2014 en 2015 werd ik uitgeroepen tot wereldkampioen van de Kroatische organisatie FFC. Ook de afgelopen jaren heb ik nationaal en internationaal veel successen gekend.

Ben je overtuigd van mijn kennis en passie voor de sport? Kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen in de sportschool of maak vandaag nog een afspraak via deze site.

Personal training

 • Een op een begeleiding
 • Snel resultaat
 • Leuk en afwisselend trainen wanneer het jou uitkomt
 • Trainen op de mat (kick)boksend of in de fitness ruimte

Hoe werkt het?
Bij mij kan je een vrijblijvende afspraak maken doormiddel van een intake gesprek. Na dit gesprek heb ik een goed beeld van de doelstelling die je zou willen behalen. Evt mogelijk om met een kleine work out te starten. Als er een goed gevoel is, maken we een afspraak om z.s.m. van start te kunnen gaan.

Voor wie is personal training?
Personal training is voor jong en oud! Een Personal Trainer ondersteunt je om de door jou gewenste resultaten samen te bereiken, waarbij een positieve beleving voorop staat. Door de vele variatie in de trainingen blijft de uitdaging groot. Of het nu gaat om afvallen, conditie verbeteren, spieropbouw of fitheid. Personal training is voor iedereen, individueel of in een klein groepje (maximaal 4 personen) die actief wil werken aan zijn/haar doel! Trainingen worden aangepast, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan starten. Door de uitdagende trainingen zul je snel resultaat boeken.

Redenen om met Personal training te starten zijn:

 • Meer energie
 • Beter figuur
 • Je lekker in je vel voelen
 • Een stok achter de deur hebben
 • Meer zelfvertrouwen krijgen
 • Meer weerstand opbouwen
 • Minder gewrichtsklachten
 • Betere sportprestaties leveren

Small group personal training
Het is mogelijk om met meerdere personen persoonlijke begeleiding te krijgen. Tot maximaal vier personen.

Voeding

Het wordt tamelijk onderschat, ook door recreanten en amateurs: Goede voeding. Doe jij aan een bepaalde (kracht)vechtsport en ben je nieuwsgierig wat goede voeding voor jou kan betekenen? Lees dan vooral verder! Want goede, gezonde voeding is voor iedere (Kracht) vechtsporter, of je nu recreant of hobbyist bent, zeer belangrijk. Vooral wanneer je intensieve trainingen volgt. Eigenlijk is het raar dat de juiste voeding nog steeds in de vechtsport te weinig aandacht krijgt. Want net zoals met bodybuilding en fitness, gebruikt je lichaam tijdens trainingen enorm veel energie. En je lichaam moet de kans krijgen om daarna weer volledig te herstellen.

Explosiviteit kost energie
Bedenk daarbij dat in vrijwel iedere (Kracht)vechtsport je spieren continu op de proef worden gesteld: Je moet explosief kunnen reageren. Spieren vreten energie. Boksen, kickboksen of K1 zijn voorbeelden van vechtsporten waarbij de mate van explosiviteit een grote rol speelt bij winst of verlies. Door regelmatig te trainen, bouw je meer spieren op. Maar goede voeding is noodzakelijk om spieropbouw te behouden. In dit artikel vertellen we je dan ook welke voeding of supplementen je kunt gebruiken om in goede vorm te blijven.

Meer spieropbouw
Vechtsporten zijn over het algemeen zeer explosieve sporten. Meestal geeft (lang niet bij elke vechtsport) de mate van spierkracht de doorslag. Je trappen en stoten moeten hard aankomen. Sterke spieren zijn daarvoor nodig. Echter belast je de spieren hier flink mee. Neem na elke training of wedstrijd veel rust om te kunnen herstellen. We raden je aan om, nog voordat je gaat trainen, een lichte maaltijd te consumeren. Bijvoorbeeld een bord met spaghetti. Koolhydraten geven je heel snel een energiekick en leveren de energie aan met name je spieren en hersenen. Na een training of wedstrijd zorg je dat je voldoende water drinkt en de nodige eiwitten binnen krijgt. Eiwitten zijn noodzakelijk voor herstel van je spieren en meer spieropbouw. Help tevens je stofwisseling en eet vezelrijk.

Dion Staring kan jou helpen met voeding tips en/of schema’s

Prijzen

Wat kost het?

Personal training (max 2 pers) €57,50 excl 

 

Personal training 3 personen.  €75,- excl 

 

Small group. 4 personen.          € 85,-excl 

Foto’s

Een greep uit onze foto’s

Vondellaan 121
6824 NC Arnhem
Nederland

dfstaring@gmail.com